Skip to content

Architektura i nowoczesne budownictwo – Projekt architektoniczny NW Beijing Inc. i Centrum / Biura / Maxthreads

2 tygodnie ago

399 words

Dzięki uprzejmości projektu architektonicznego Maxthreads Strategia urbanistyczna projektu architektonicznego Maxthreads dla ośrodka technologicznego i badawczego Pekinu w Pekinie dąży do maksymalizacji otwartej przestrzeni publicznej na poziomie terenu, w tym obszaru przechodzenia przez kanał, otwartych przestrzeni i obszaru parkingu.
Masę nowego budynku podnosi się zatem na poziom pierwszego piętra.
Ta otwarta przestrzeń jest ważna, aby aktywować witrynę i nowe centrum badawcze.
Jest również ważny jako właściwy punkt startowy lub punkt zakończenia) dla ogólnej mechaniki zrównoważonego obszaru miejsca.
Proponują obfite, ukośne przejście podziemne, które wyłania się ze środowiska miejsca i wielkiego gestu łączącego.
Więcej zdjęć i opis projektu po przerwie.
Centrum technologiczne i badawcze NW w Pekinie dla zastosowań technologii komputerowej znajduje się na skrzyżowaniu autostrady, graniczącej z zapleczem firmy informatycznej NW tech.
Składa się z budynków biurowych, laboratoriów i eksperymentalnego centrum badań nad energią.
Określono możliwie największy stopień elastyczności przestrzennej, aby móc włączyć nowe maszyny i zasoby techniczne bez zakłócania codziennych operacji w centrum.
Dzięki uprzejmości firmy Maxthreads Architectural Design Naszą główną intencją było stworzenie natychmiast rozpoznawalnych budynków centrum badawczego, które były żywe w swojej indywidualności, a elastyczność była jednym z kluczowych celów.
Wyraz architektoniczny centrum badawczego został zainspirowany dobrze zorganizowanym systemem komputerowym.
Jako sztuczny system komputerowy, który przebiega przez główną fasadę.
Wyposażono go również w system śledzenia Słońca, aby zminimalizować bezpośrednie przenikanie światła słonecznego.
Dzięki uprzejmości Maxthreads Architectural Design Intencje miejskie, które są podkreślane poprzez rozmieszczenie objętości budynków, są dalej realizowane i uzupełniane przez artykułowanie tego tomu.
Objętość jest otwarta między centrum dwóch ośrodków badawczych, w kierunku komunikowania się z otwartą przestrzenią publiczną, jak również bezpośredniego połączenia dla dużej liczby pracowników każdego dnia.
Dzięki uprzejmości projektu architektonicznego Maxthreads To duże, zachęcające otwarcie staje się strategią, która przechodzi przez cały budynek i łączy się ze wszystkimi budynkami na miejscu.
Ten otwór komunikuje się po przekątnej zarówno w planie, jak i przekroju, a zatem dopasowuje się do typografii.
Poszerzając obszar otwierania ziemi, eco-system może rozciągać się przez teren.
Dzięki uprzejmości firmy Maxthreads Architectural Design
[więcej w: konstrukcje aluminiowe, gablota ekspozycyjna, ścianki szklane ]

Powiązane tematy z artykułem: gablota ekspozycyjna konstrukcje aluminiowe ścianki szklane