Skip to content

Budownictwo i architektura : Nanjing Jianning Highrise Complex Wniosek / W2Y2L

2 miesiące ago

504 words

Widok z bramy Zlokalizowany w dzielnicy Xiaguan w Nanjing w Chinach, W2Y2L był zobowiązany do zaprojektowania kompleksu wysokościowego obejmującego zabawne, sportowe, handlowe i oficjalne części.
Stąd główną troską projektu było scalenie tego.
Ogromnego kompleksu.
do istniejących okoliczności i uzyskać znakomicie przejściowe połączenie z tamtejszym krajobrazem.
Dystrybucja brył architektonicznych w tym projekcie jest zgodna z ideą tradycyjnych chińskich ogrodów, które przekształcają elementy wody, kamieni, pagórków, mostów i kwiatów w znaczące miejskie kształty, ożywiając i ożywiając codzienne życie całej dzielnicy.
Więcej zdjęć i architektów.
opis po przerwie.
Witryna znajduje się na południowej stronie Jianning Road, w obszarze, który jest tradycyjny i historyczny, a jednocześnie nowoczesny i, jak również otaczający krajobraz pięknej przyrody.
Przepiękna sceneria krajobrazowa napędza ogólną koncepcję projektu, umieszczając elementy architektoniczne, takie jak cenne przedmioty, w miejskim chińskim ogrodzie.
W związku z tym propozycja podnosi powierzchnię ziemi i przekształca ją w elastyczne i żywe pionowe wzgórze z krajobrazem integrującym wszystkie obiekty usługowe i rekreacyjne, aby zapewnić atrakcyjne i stale aktywne wsparcie dla tego tradycyjnego i kulturalnego miejsca.
widok z pawilonu Do otwartej przestrzeni pomysł ma być na dole podniesiony .
poszerzyć horyzonty, usprawnić wentylację, poszerzyć przestrzeń publiczną i promować interakcje ze społecznością.
Tymczasem przez utworzenie ogrodu na dachu.
w celu zwiększenia dostępności i integracji między przestrzenią wewnętrzną i zewnętrzną.
W ten sposób można zrealizować wyjątkową przestrzeń publiczną, która pozwala obywatelom na unikalne i wspaniałe doświadczenie przestrzenne.
Widok z parku Ponieważ strona znajduje się w tradycyjnym obszarze, który jest bardzo wrażliwy na awangardową architekturę, napędza to W2Y2L, aby podjąć decyzję o kontrolowaniu masy naziemnej highrise, poprzez optymalne wykorzystanie przestrzeni podziemnej poprzez umieszczenie niektórych jednostki funkcyjne, które nie wymagają intensywnego światła słonecznego w głąb podziemia.
Ponadto zapewnione zostaną podziemne miejsca parkingowe.
Dzięki uprzejmości W2Y2L Biorąc pod uwagę odmienny klimat w Nanjing, wymaga to zwrócenia szczególnej uwagi na elewację podczas okresu projektowania.
W podium część fasady ma postać złożonej.
Zielonej skóry ..
Ciągłość środowiska miejskiego jest koniecznym miejskim czynnikiem ekologicznym.
Utrzymanie wszystkich istniejących roślin i wykorzystanie zielonych roślin jako materiału skórnego.
w fasadzie w dolnej części może ściślej powiązać miasto i budynek i pokazać ciągły trójwymiarowy krajobraz miejski.
Wraz ze wzrostem wysokości fasada przechodzi stopniowo do aktywnych paneli słonecznych.
Ponadto budynek zintegrowany z systemami fotowoltaicznymi.
Ten rodzaj fasady nie tylko pozwoli fasadom budynków pokazać wspaniały efekt zmian w rzeczywistej sytuacji, ale także zapewni działanie budynku z czystą energią i odzwierciedla niskoemisyjne, przyjazne dla środowiska pomysły rozwoju.
Dzięki uprzejmości W2Y2L Team: Xinyu Wan, Dingliang Yang, Keming Wang, Jialong Lai i Jie Li
[hasła pokrewne: drzwi zewnętrzne stolpaw, węglobud, egzotermiczna ]

Powiązane tematy z artykułem: drzwi zewnętrzne stolpaw egzotermiczna węglobud