Otwory te mozna umiescic z boku górnej czesci rygla, i takze do boków rygla mozna przyspawac prety laczace

Otwory te można umieścić z boku górnej części rygla, i także do boków rygla można przyspawać pręty łączące. Rozwiązanie to, w pewnych przypadkach, może być wygodniejsze od poprzedniego. Po zmontowaniu konstrukcji, otwory w słupie a także szczelina między ryglem i słupem powinny być zapełnione zaczynem, najlepiej wprowadzanym pod ciśnieniem. Zamiast wykonywać w słupie otwory, można w trakcie produkcji prefabrykatu osadzić w nim pręty łączące. Uzyskuje się wtedy lepsze połączenie nie ma obaw, o jakość wypełnienia otworu w słupie - ale wprowadza to pewne, jakkolwiek niewielkie, utrudnienia w produkcji pr...

Budownictwo i architektura : Odwrotny efekt: odnowienie Chicago Waterways / Jeanne Gang

Nasi przyjaciele ze Studio Gang Architects przysłali nam niedawno swoją nową książkę Reverse Effect. Kulminacja całorocznej współpracy między Studio Gang Architects i Radą Zasobów Naturalnych (NRDC), Reverse Effect poświęcona jest badaniu znaczenia rzeki w Chicago i możliwościom jej transformacji XXI wieku. Zarówno bogaty w informacje, jak i katalizator działania, różnorodne treści, perspektywy i wizje tej książki oświetlają potencjalne trajektorie przyszłości naszego miasta. 006 Wprowadzenie: Jeanne Gang 008 Oś czasu CAWS i efekt 018 Esej Cargo, Crap i Carp: Henry L. Henderson, Thomas Cmar, Karen Hobbs i...

Wedlug Williamsa polimery otrzymane pod wysokim cisnieniem przypominaly pod pewnymi wzgledami kauczuk wulkanizowany

Conant oraz Tongberg stosowali podczas polimeryzacji izoprenu ciśnienie dochodzące de 1800 atmosfer. Stwierdzili oni, że już po 20 minutach 10% izoprenu ulegało polimeryzacji, zaś po 3 godzinach 76%. Wyniki otrzymane z poszczególnych szarż różniły się jednak znacznie między sobą. Według Williamsa polimery otrzymane pod wysokim ciśnieniem przypominały pod pewnymi względami kauczuk wulkanizowany; były one zarówno nierozpuszczalne. jak i nieplastyczne. Uważał on, że zastosowanie polimeryzacji pod ciśnieniem do produkcji kauczuków syntetycznych napotkałoby na bardzo duże trudności. Starkweather stwierdził,...

Nowoczesna architektura : Sealight Pavilion / Wydział Architektury w Monash University

MCH Swiss Exhibition (Basel) Ltd. Modernizacja Messe Basel robi postępy. Opracowany przez architektów Bazylei Herzog & de Meuron w imieniu grupy MCH, projekt ma na celu odnowienie istniejącej przestrzeni wystawienniczej i stanie się popularnym miejscem dla pieszych i gości zagranicznych. Nowy wielofunkcyjny budynek wystawienniczy ma się zakończyć w 2013 r. Architekci: Herzog & de Meuron Basel Ltd., Bazylea Lokalizacja: Bazylea, Szwajcaria Klient: MCH Messe Switzerland AG, Bazylea, Szwajcaria Obszar projektu: 141 000 m2 Okres budowy: 2010. 2013 Zdjęcia: Dzięki uprzejmości szwajcarskiej wystawy MCH (Basel) Ltd....

Najnowsze zdjęcia w galerii dobre-budownictwo.info:

331#pręt zbrojeniowy waga , #olx świecie , #mrówka suwałki , #rolety okienne allegro , #mrówka tarnów gazetka , #coleus canina , #torkretnica , #mrówka świebodzin , #gabloty muzealne , #digibirds allegro ,